65,000 mørke steder

Blandt mine signerede bøger skiller James Ellroys My Dark Places sig ud som havende en af de absolut mindst imponerende signaturer. Jeg købte den til Aldus Antikvariats ophørsudsalg i 2014 og gav 125 kr for den. Jeg havde aldrig læst noget af Ellroy, og jeg er generelt ikke så vild med krimi i bogform i det hele taget. Men jeg var, og er, glad for filmen L. A. Confidential, og det forekom mig at det måtte være billigt for signeret førsteudgave af et så kendt navn, hvor pauvert navnetrækket end var. Altså købte jeg den.

Nu kommer jeg så til at grine over mig selv. På en bogblog jeg tilfældigvis fandt ind på, stødte jeg nemlig på følgende:

American crime writer and essayist James Ellroy signed every one of 65,000 first-edition copies of his 1996 memoir My Dark Places. You can buy a fine signed copy on ABE for $5 – there are over 200 signed copies for sale there with several over $100. As the signing progressed his signature degenerated to an unreadable scrawl. The ever-optimistic Booksniffer of Sussex manages to make a virtue of this ‘…wildly scrawled signature, as frantic and vigorous as the author’s crackling prose’.

Der er vist ingen tvivl om at mit eksemplar er i den høje ende af det tal. 65,000 – det må da næsten være en rekord, eller hvad?

Omtalte bogblog hedder www.bookride.com, og ovenstående citat blev fundet her:
http://www.bookride.com/2010/11/autograph-anecdotes.html